Kristina Helgstrand, M.Sc. Psychology/Exam. Psykoterapeut

Kristina Helgstrand, M.Sc. Psychology/Exam. Psykoterapeut

 

Terapeut med arbejdsmiljø baggrund

Min interesse for hvordan vi mennesker påvirker os selv og hinanden i vores relationer både privat og på arbejdspladser har været mit fokus siden jeg blev færdig med min master i psykologi i 1997. Min terapeutiske arbejdsmetode er psykodynamiske baseret på den Emotionelle Fokuserede Terapi, ofte forkortet: EFT. Derudover, har jeg mange års erfaring indenfor psykiskarbejdsmiljø, som forsker, leder og proceskonsulent. En erfaring som især bliver bragt i spil hvis vi arbejder med problematikker relateret til dit arbejdsliv.

Individuel terapi

Føler du dig ensom, trist, træt, nedstemt, forkert? Er du hård ved dig selv eller dine nærmeste, og oplever du, at du hele tiden har travlt med at tilpasse dig? Symptomer på, at du har brug for at være med dig selv eller andre på en anden måde er forskellige afhængig af din historie og hvor du står i livet.

Jeg arbejder med:

  • Mild depression

  • Angst

  • Tristhed

  • Sorg og tab

  • Selvudvikling

  • Skyld og skam

  • Grænsesætning

  • Livskriser

Jeg arbejder emotionsfokuseret, hvilket betyder at vi arbejder med at integrerer tanker, følelser og kropslige fornemmelser på en måde der gør det muligt for dig, at kunne være i bedre kontakt med dine følelser. En manglende kontakt mellem krop og hoved handler ofte om at det på et tidspunkt har været nødvendigt at lukke af for følelserne og det kræver et trygt miljø at genopdage denne kontakt.

I terapien skaber vi sammen et rum, hvor du kan føle dig tryg, uanset hvad dit problem er. Min opgave er at støtte og guide dig til at undersøge nye og gamle følelser og behov. Du vil få lettere ved at lægge dine gamle strategier bag dig, når du forstår, hvordan de er opstået, og hvorfor de ikke længere fungerer for dig. Den forståelse og accept baner vej for, at du kan lære at være med dig selv og andre på måder, der passer til, hvad du har brug for i dag.

Der er mulighed for en kort telefon samtale inden vi mødes første gang. Ring til mig på (60248815) svarer jeg ikke så send et SMS så kontakter jeg dig hurtigst muligt.

Parterapi: Emotionsfokuseret

Jeg arbejder med par der har brug for hjælp til at komme ud af en ond spiral af beskyldninger, dårlig stemning og sårende adfærd. Overordnet er formålet med parterapien – at få jer forbundet følelsesmæssigt til hinanden igen og styrke jeres relation til hinanden. I får værktøjer til at kommunikere, forstå og rumme hinandens forskelligheder.

Sammen undersøger hvad det er der kommer i spil imellem jer, når konflikterne opstår. I får tid til at integrere og forstå sammenhængen mellem jeres følelser og jeres handlinger. I får lejlighed til at træne og afprøve nye kommunikative færdigheder, med min guidning og støtte undervejs.

Varige forandringer kræver at begge parter er indstillede på at investerer tid og energi i parforholdet og på sigt turde vise sin sårbarhed overfor hinanden. Et forløb vil vare 6-12 gange over 3-6 måneder. Vi begynder med en uforpligtende indledende samtale i min klinik. Jeg arbejder efter en vel afprøvet model (Emotion Focused Therapy for Couples) hvor vi først arbejder med at forstå jeres nuværende måde at være sammen på. Dernæst, hvordan I hver især påvirkes følelsesmæssigt når i havner i en ond cirkel og hvad I har brug for så I sammen kan gøre noget andet. Under forløbet vil I lære jer selv og hinanden bedre at kende, og herigennem kunne genfinde kærligheden og styrke jeres relation